Kenniscentrum

De hamstrings van Robben (2): Moddergooien!

Eindelijk reacties in de media van de hoofdpersonen rondom de blessure en revalidatie van stervoetballer Robben. In een eerdere blogpost kon je al meer lezen over deze kwestie.
Op 27 december 2010 zegt Robben in het AD dat hij zich kiplekker voelde bij aanvang van het nieuwe seizoen. Hij kon het nauwelijks geloven toen dokter Müller-Wohlfahrt hem meedeelde dat hij het veld niet op mocht na het onderzoek bij zijn club Bayern München. "Het is een grap, dat kan niet. Ik voel me goed'', waren zijn letterlijke woorden.

Fysiotherapeut van Toorn, die Robben met een alternatieve methode klaarstoomde voor het WK, reageert in dezelfde krant in niet mis te verstane bewoordingen: "Bij Bayern München zijn ze knettergek! Müller-Wohlfahrt heeft gezegd dat ik een te agressief, onorthodox programma heb gedraaid met Arjen. Dat zou deze ellende hebben veroorzaakt. Kolder! Robben gaat de vijfde maand in dat hij niets doet".

Van Toorn heeft de aanvaller begin augustus gevraagd een apparaat, dat intensief werd gebruikt tijdens de revalidatie, terug te brengen naar Rotterdam. "Komt voor elkaar, wordt morgen opgestuurd. Ben zelf alweer in München. Morgen weer beginnen aan nieuw seizoen. Groetjes Arjen" sms't Robben naar Van Toorn. Voor Van Toorn het bewijs dat Robben zich prima voelde. "Robben was fit, hij mankeerde niks. Misschien zat er wel een gat in de spier, maar dat zit er dan nu nog. Het lichaam kan dat niet helen. Ook met vier maanden rust gebeurt er niets".
Op 3 januari verklaart Hans Robben, de vader van Arjen, nooit meer bij Van Toorn te zullen aankloppen bij blessures van Arjen. "Bij Bayern moet men zich niets van zijn woorden aantrekken. Dick van Toorn is een gefrustreerde man."

De kwestie Robben blijft een interessant verhaal. De mening van Nuijten fysiotherapie: De behandeling van Van Toorn moet 'iets' hebben gedaan. Ik had het vooraf, eerlijk gezegd, mezelf ook niet voor kunnen stellen. Het snel en intensief belasten van het spierweefsel, waarin Van Toorn zich onderscheidt van reguliere behandelingen, moet op het herstel van de spier en de pijnklachten hebben gewerkt.
Robben houdt zijn mond. Hij wordt goed betaald en heeft geen zin om zijn werkgever tegen de haren in te strijken. Ik zie Robben nog staan met een onschuldig gezicht voor de camera's van NOS Studio Sport, vlak voor de medische keuringen bij Bayer München in augustus. We horen uit zijn mond: "Zo direct even een onderzoekje, maar daarna snel het veld op".

Het sms-je dat van Toorn ontving van Robben. Het feit dat Robben op zijn vakantie op Curacao onmogelijk een blessure op kan lopen, zonder dat dit door mensen gezien is. De bizarre gedachte dat iemand 120 minuten lang in een WK-finale mee kan spelen (en zijn befaamde sprints eruit gooit), waarna er drie weken later wordt beweerd dat de speler eigenlijk niet mee had mogen doen.

Eén van de beste voetballers van Nederland lijkt 4 maanden van zijn carrière te hebben vergooid. Of heb jij een andere mening?
De hamstrings van robben 2 moddergooien

Heb je last van je hamstrings, of heb je een voetbalblessure?

Maak een afspraak met een van onze specialisten!


Bekijk de vergoedingMaak een afspraak