Kenniscentrum

Fysiotherapie bij schouderpijn

Schouderpijn is één van de meest voorkomende diagnoses in de fysiotherapie praktijk. Volgens cijfers van Nivel staat in de top 10 van diagnoses in verwijzingen naar de fysiotherapeut, schouderpijn op de 2e plaats. Op nummer 1 staat lage rugpijn zonder uitstraling.
Bij Nuijten & Donkers Fysiotherapie is dat niet anders.

Schouderpijn is een algemeen begrip en kent meerdere oorzaken. Zonder nu alle oorzaken op te noemen, willen we de meest voorkomende vormen van schouderklachten de komende weken bespreken op ons blog. Achtereenvolgens zullen aan bod komen:

  • de peesontsteking (tendinitis) a.g.v. een inklemming (impingement) in de schouder
  • de slijmbeursontsteking (bursitis)
  • de "Frozen shoulder"
  • klachten van het AC-gewricht (het gewrichtje tussen sleutelbeen en schouderblad)

Nuijten Fysiotherapie heeft met echografie een krachtig hulpmiddel in huis om deze verschillende oorzaken van schouderpijn te achterhalen. Zoals eerder vermeld, is onze collega Victor Nuijten onlangs afgestudeerd als master manuele therapie op een onderzoek naar het gebruik van echografie én het effect van onze behandeling bij schouderklachten. In de komende blogartikelen zullen we dan ook mede gebruik maken van zijn onderzoeksresultaten.

Dus, wil je meer weten over de verschillende oorzaken van schouderpijn en wat je er aan kan doen? Houd dan de komende tijd ons blog goed in de gaten!
Fysiotherapie bij schouderpijn

Heb je last van schouderpijn?

Maak een afspraak met een van onze specialisten!


Bekijk de vergoedingMaak een afspraak